28 квітня пройшла VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід»

2.5.2023

Правова система України потребує реформування, що зумовлено поступальним змінами в усіх сферах суспільного життя, а також наближенням та адаптацією правової системи нашої держави до права Європейського Союзу. На даному етапі важливим є вироблення концептуальних засад взаємодії систем права ЄС та України, а також закріплення їх на законодавчому рівні.

Упродовж тривалого часу гострою проблемою для суспільства є співвідношення права та закону. Саме гарантування верховенства права є дороговказом для демократизації суспільства та важливим етапом у реформуванні правової системи.

Ще одним критерієм формування національної правової системи є визначення місця людини у суспільстві, гарантування та забезпечення її прав і законних інтересів.

Вітаючи присутніх, проректорка з науково-педагогічної роботи Оксана Десятнюк зазначила: «Добрий день, шановні гості, колеги, партнери!

У сучасних реаліях воєнного стану для нашої держави надзвичайно важливими є забезпечення не тільки безпеки на фронті, територіальної цілісності та суверенітету України, але і ефективного функціонування наукового тилу держави. Завданням сучасного науковця університету європейського рівня в Україні є натхненна праця над розвитком новітньої правової доктрини – основи ефективного законодавства та формуванням прогресивної еліти державотворців.

Бажаю усім плідної дискусії, цікавих ідей, результативних комунікацій та напрацювань!  Разом – ми велика сила!»

Робота конференції проходила у 4 секціях: теорія і практика розвитку правової системи України: досвід, проблеми і перспективи; глобальні виклики та сучасні тенденції розвитку міжнародного права; правоохоронна діяльність в умовах сьогодення: реалізація прав людини, забезпечення публічного порядку та безпеки, вплив воєнного стану на правоохоронну сферу; порушення прав людини в умовах глобальної турбулентності.

Модератором наукового заходу  була  Людмила Саванець,  кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри міжнародного права та міграційної політики ЗУНУ.

No items found.